AquaClean Valrom STATIE EPURARE APE UZATE SBR 13/20 Q=2.4 MC/ZI 13-20 PERSOANE 2X4700L AUTOMATIZATA 48600009016 AQUACLEAN VALROM

35.137,00 RON 27.499,00 RON

LA COMANDA

Caracteristici: Transport gratuit

La comanda

Durata de livrare: Revenim cu termen de livrare

Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: 48600009016 Ai nevoie de ajutor? 0726 802 707
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Download (1)
  • Review-uri (0)

Statie epurare ape uzate SBR 13/20 Q=2.4 MC/ZI 13-20 persoane 2x4700l automatizata 48600009016 Aquaclean Valrom

AquaClean SBR13/20 LE este o statie de epurare a apelor uzate menajere, pentru spatii cu 13-20 locuitori permanenti neconectate la sisteme de canalizare. aquaClean SBR13/20 LE este destinata epurarii apelor uzate provenite de la:

  • locuinte uni sau multi familiale;
  • spatii publice (birouri, restaurante etc.);
  • vile, case de vacanta - chiar nelocuite permanent;

Volumul maxim de apa epurat trebuie sa respecte intervalul cuprins intre 1,5 si 2,4 m3/zi iar CBO5 in influent va respecta intervalul cuprins intre 0,6 si 0,96 kg/zi. Capacitate epurare (proba omogenizata la 24 h) CBO5: <= 20 mg/l ; CCO: <= 90 mg/l; NH4N: <= 10 mg/l; Nanorg: <= 25 mg/l

Principiul de functionare

Epurarea apei uzate se face secvential, in volume controlate - sequential batch reactor, in regim aerob. Acest lucru asigura calitatea apei evacuate si posibilitatea de a prelua debite mari in timp scurt, mentinand randamentul de epurare. Primul bazin functioneaza ca un vas tampon pentru sedimentare primara si acumularea apei uzate, de unde este preluata pentru epurare. Simultan este si volum de acumulare a namolului (substante nedegradabile biologic) care trebuiesc ulterior vidanjate.

Etape ale functionarii:

  • Etapa 1 - Alimentare. Din primul bazin, apa uzata ajunge in rezervorul de epurare, in volum controlat pe principiului vaselor comunicante.
  • Etapa 2 - Aerare. Acest proces este realizat in cicluri alternative aerare / repaus, care asigura, concomitent, atat aportul de material organic de la baza rezervorului, cat si cantitatea de oxigen, indispensabila dezvoltarii microorganismelor.
  • Etapa 3 - Limpezire. In aceasta etapa, se realizeaza sedimentarea fazei solide la baza rezervorului si limpezirea apei.
  • Etapa 4 - Evacuare. Un volum controlat de apa este prelevat de la o anumita inaltime si evacuat din rezervor. Excesul de namol este pompat in primul rezervor. Dupa incheierea acestor procese, un nou ciclu de operare poate sa inceapa.

Atentie!

  • Pericol de alunecare si cadere in rezervor - personalul care instaleaza sau executa operatii de mentenanta va purta echipament de protectie si va evita pe cat posibil accesul in rezervor.
  • Gaze toxice - atmosfera din interiorul rezervorului poate contine gaze toxice (monoxid de carbon, metan, dioxid de carbon etc). Numai personalul care asigura intretinerea si cel al firmei producatoare sunt admise sa inspecteze rezervorul in interior si numai dupa o aerisire suficienta. Daca apare senzatia de greata sau voma parasiti zona imediat. Limitele admisibile pentru gaze sunt urmatoarele: H2S >10 ppm; CO>40 ppm; CH44,4% limita de explozivitate.
  • Asistenta - de fiecare data cand o persoana intra in rezervor trebuie asistata de o alta din exterior. Niciodata nu intrati in rezervor dupa o persoana care este inconstienta, totdeauna incercati sa o extrageti afara. In oricare din situatii solicitati imediat ajutor.
  • Curatare - la interventii purtati intotdeauna echipament de protectie - imbracaminte, incaltaminte si manusi. Pe cat posibil evitati contactul cu apa uzata. Pentru curatare nu folositi instalatii cu apa de inalta presiune, presiunea din instalatia curenta de apa potabila este suficienta.

Solutie constructiva:

Bazine din polietilena (2 bucati):

  • dimensiuni: 2760×1760×1930 [mm];
  • volum: 2 x 4700 litri;
  • constructie rigida, multistrat, pentru rezistenta mecanica ridicata;
  • acoperite de capace din polietilena, pentru montaj in zone pietonale.

Unitate de epurare AQUAmax® (ATB Umwelttechnologien GmbH):

  • aerator cu motor submersibil, pentru aerarea cu bule fine - dezvoltat special pentru statii mici de epurare;
  • pompa pentru evacuarea apei epurate - mecanism de autocuratare, fara valve mecanice sau piese in miscare;
  • pompa pentru circulatia namolului;
  • plutitor de nivel, care comuta, automat, in modul de operare de vacanta;
  • cadru din materiale plastice reciclate si din otel special; 10 ani durata de viata;
  • unitate de control automata, usor de operat;

Etapele de instalare:

Atentie! Locul de instalare trebuie sa asigure spatiu suficient pentru vidanjare, examinare si intretinere etc. Adancimea de ingropare trebuie sa fie minima, pentru a usura accesul la echipamente in timpul operatiilor de intretinere (minim 80 cm, maxim 100 cm masurati de la nivelul solului la conducta de intrare).

  1. Selectati pentru instalare un loc apropiat de punctul de evacuare din locuinta pentru a micsora distanta de scurgere din canalizare. Distanta recomandata fata de locuinta este de 5 metri.
  2. Sapati o groapa cu dimensiuni suficiente in care sa incapa bazinul si sa ramana liber un spatiu de cca 30÷50 cm pe toata circumferinta acestuia.
  3. Fundul gropii trebuie sa fie plat. Se toarna radier de beton de cca 10÷30 cm la baza gropii care sa sustina ferm rezervorul. Radierul de beton va evita riscul ca rezervorul sa se scufunde in pamant si sa se dezechilibreze. Dimensionarea radierul se face in concordanta cu conditiile hidrogeologice.
  4. Coborati rezervorul in groapa, ancorandu-l cu franghii de urechile de manipulare. Pozitionati–l si asigurati–va ca este intr-o pozitie stabila.
  5. Daca este necesar, ancorati rezervorul de radier cu franghii, pentru a impiedica ca la o eventuala crestere a nivelului apelor freatice acesta sa fie scos afara de forta arhimedica. Ancorarea trebuie facuta simetric – folositi pentru asta urechile de manipulare sau decupajele de la baza piciorului de sustinere si turnati beton de jur imprejurul rezervorului. Nivelul betonului va fi cu 10 cm peste nivelul de crestere al apei. Betonarea se va face in trepte (straturi de cca 30 cm), iar pentru echilibrarea presiunii exercitata de betonul turnat asupra peretilor bazinului, acesta se va umple cu apa.
  6. Conectati bazinul statiei la canalizare si la sistemul de evacuare apa epurata. Asigurati-va ca toate trecerile sunt etanse, inclusiv imbinarea dintre rezervor si piesa de aducere la cota.
  7. Se aseaza pontonul cu echipamente pe pozitia de functionare:
    • Ridicati pontonul cu echipamentele de pe fundul bazinului si suspendati-l in lanturi de carligele prevazute. Prinderea de carlig se face in zalele marcate. Pozitia pontonului suspendat trebuie sa fie echilibrata.
    • Eliberati plutitorul si lasati-l sa atarne liber
    • Verificati ca furtunele de conexiune sa fie cat mai lejere, fara bucle.
    • Trageti cablul de alimentare prin presetupa pana la marcaj si prindeti-l ferm. In interior cablul nu trebuie sa fie tensionat, astfel incat sa permita extragerea echipamentelor pentru operatiile de intretinere.
  8. Executati instalatia de alimentare electrica. Statia este livrata cu 15 m cablu (tip 7x1.5), cablul dintre echipament si panou trebuie sa fie montat in tub de protectie cabluri cu diametrul DN 100/110, traseul trebuie sa fie cat mai drept, nu trebuie sa aibe coturi mai mari de 30°. Tubul de protectie nu face parte din pachetul de livrare al statiei. Instalati panoul intr-un spatiu uscat si protejat. Instalatia electrica de alimentare a statiei trebuie prevazuta cu o siguranta si protectie diferentiala de 25 A/30 mA. Schema de conectare a panoului este afisata pe capac, la interior.
  9. Montati prelungirea (daca este necesara). Etansarea intre rezervor si prelungire este asigurata de garnitura DN 640 si asigurata pe pozitie de colier (piesa de fixare)
  10. Umpleti spatiul dintre peretii gropii si peretii rezervorului cu material de umplutura in straturi successive de 25-30 cm. Fiecare strat trebuie compactat cu grija pana la 95 % grad Proctor. Materialul de umplutura este pamant vegetal sau nisip granulatie 4/16 fara pietre sau corpuri dure si ascutite care pot deteriora peretii rezervorului.

Caracteristici functionale:

  • Functionare secventiala in volume controlate (SBR - sequential batch reactor);
  • Complet echipata, usor de montat, gata de utilizare;
  • Respecta cerintele SR EN 12566-3:2005 - Statii mici de epurare a apelor uzate pana la 50 PTE. Partea 3: Statii de epurare a apelor uzate menajere gata de utilizare si/sau asamblate pe loc;
  • Eficienta mare, apa epurata clara, fara miros, care poate fi deversata in emisari naturali sau direct in sol permeabil;
  • Costuri mici de operare, de mentenanta si de intretinere, fara piese de schimb care trebuie schimbate frecvent;
  • “Regim de vacanta” (maxim 30 zile) - consum redus de energie, mentinerea in viata a populatiei de microorganisme aerobe;
  • Vidanjare la intervale mari de timp - 1 pana la 2 ani, in functie de regimul de utilizare;
  • Posibilitati multiple de aranjare, foloseste la maxim spatiul disponibil

De ce trebuie epurate apele uzate

Fiecare dintre noi generam zilnic apa uzata. In 24 ore o persoana utilizeaza in medie 100 litri de apa pentru necesitati personale; din acest volum cca 50-60% este utilizat pentru igiena (baie). Imediat dupa utilizare, indiferent de locatie, aceasta devine “uzata” si este evacuata din spatiul de locuit. Daca locuinta este conectata la un sistem de canalizare, apa ajunge intr-o statie de tratare comunala/municipala. Daca nu exista un sistem de canalizare atunci apa trebuie epurata - procesul prin care aceasta este adusa cat mai aproape de starea initiala - si apoi reintrodusa in circuitul natural (evacuata). Apa uzata contine substante solide in suspensie, compusi de natura organica (resturi animale, vegetale, grasimi, etc), alti nutrienti(compusi cu azot, fosfor etc) diferite substante chimice (detergenti, agenti de curatare, dezinfectanti etc) care trebuie inlaturate inainte de disponibilizare. Lipsa acestei preocupari poate avea efecte foarte directe: nitratii sau bacteriile ajung in apa destinata consumului curent, lacul sau iazul de langa casa capata culoarea verde sau zona invecinata arata ca o mlastina si miroase identic. Este posibil sa nu obtineti autorizatia de constructie sau sa nu puteti vinde proprietatea fara un astfel de echipament. Foarte des aceste probleme nu sunt limitate doar la o locuinta si se rasfrang si asupra vecinatatilor, de cele mai multe ori pe o arie destul de larga.

Atentie!

In conditii normale de functionare, primul bazin este cel care se vidanjeaza! Bazinul in care este montata unitatea de epurare se vidanjeaza NUMAI in cazuri speciale.

Intretinere si mentenanta

Sistemul trebuie intretinut si inspectat de catre un operator specializat, la intervale regulate de timp (minim odata pe an), cand trebuie verificata functionarea corespunzatoare a statiei. In functie de gradul de utilizare, namolul trebuie extras din bazinul preliminar de sedimentare (vidanjare), la intervale de 1-2 ani.

Unde sa evacuati:

  1. Evaluati cu atentie cantitatea de apa uzata generata zilnic. Daca aceasta depaseste 2.000 litri/24 ore atunci trebuie evacuata in emisar natural.
  2. Daca sunteti sub aceasta cantitate puteti lua in considerare infiltrarea in sol.
  3. Daca dispuneti de un studiu geodezic, aflati structura solului si adancimea la care este panza freatica.
  4. Daca solul este permeabil si panza freatica la minim 6 metri puteti folosi put filtrant.
  5. Daca solul este permeabil/semipermeabil si panza freatica sus atunci puteti folosi campul filtrant
  6. Daca solul este impermeabil aflati care este limita acestui strat. Pentru adancimi de maxim 4,5 m puteti folosi put filtrant care trebuie sa traverseze acest strat.
  7. Daca nu dispuneti de un astfel de studiu puteti face un test rapid de permeabilitate. Din el puteti afla care este capacitatea de absorbtie a solului.

Specificatii tehnice:

  • Debit / zi: 2400 l/zi
  • CBO5: 0,6 kg/zi
  • Numar maxim utilizatori permanenti fara a depasi debitul pe zi: 20
  • Volum total: 2 x 4.700 l
  • Diametru intrare / iesire: DN 110
  • Dimensiuni:  2.650×1.760×1.945 mm
  • Masa: 300 kg
Vezi mai mult
  • STATIE EPURARE APE UZATE SBR 13/20 Q=2.4 MC/ZI 13-20 PERSOANE 2X4700L AUTOMATIZATA 48600009016 AQUACLEAN VALROM - Catalog

    Descarca
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!